Childcare centre chooses rapid install of VogueWall acoustic wall

10 April 2018

 

  • New childcare centre required acoustic wall to keep playground noise in, and traffic noise out.
  • Centre was built in a supermarket car park, between residential areas and a busy road.
  • Entire installation, including customised wall finishes, completed in just 4 days.

A new childcare centre was built in a supermarket car park, beside a residential area and a busy road in Bendigo, VIC. The client, Urban Studios, required a fast and cost-effective acoustic wall to protect neighbouring residents from playground noise, while also protecting the children from traffic noise. With children’s safety as top priority, a timber fence was not viable, due to splintering and cracking.

Additionally, the solution needed to complement their landscaping, with superior aesthetics to reflect the centre’s modern architecture.

 

The acoustic wall boasting rapid install

ModularWalls provided a turnkey solution, supplying and installing a 2.1m high VogueWall perimeter acoustic wall. Utilising aluminium posts, the wall required even smaller footings than the classic galvanised steel posts. As a result, this delivered a faster and more cost-effective install.

ModularWalls completed the entire installation in just 4 days, including the customised aesthetic finish. The installation crew painted the wall in the same shade as the centre, with blocks of colours to create a harmonised architectural style.

***

Your time is valuable; find out just how much our wall and fencing systems can save you.

Contact our commercial team today, call 1300 556 957, or enquire below.

ENQUIRE NOW