McDonalds, Moss Vale

29 April 2016

mcdonaldsMV_0031_HDR_940x803

When leading global foodservice retailer McDonalds builds a new restaurant they rely on the best and so ModularWalls was specified on the plans by Richmond+Ross consulting engineers for this new store construction. The development application (DA) for the site on the corner of Robertson Road and Argyle Street in Moss Vale came with council requirements of a perimeter acoustic barrier wall shielding the drive-thru and car-park activity from neighbouring residents. Given it’s a custom design McDonalds store (that will not be replicated anywhere in Australia) specifically tailored to link the restaurant with the heritage and character of Moss Vale, aesthetics of the perimeter wall was critical.

The solution offered by ModularWalls was a 70 metre long x 2.4 metre high VogueWall utilising the sound reflecting and high impact resistant AcoustiMax75 panels, which provide a noise reduction of almost 30dBa. The whole wall was fitted to the top of the new core-filled block wall by core-drilling and grouting core-hole post receptors into the block wall. Because of its decorative and versatile design, the VogueWall perfectly met the aesthetic requirements. Testament to the success of this acoustically rated wall is that ModularWalls is now assisting the construction team with another acoustically rated wall at McDonalds in Bligh Park by providing a swift solution from concept drawings, detailed design through to installation.

For more information about ModularWalls products, get in touch with their in-house team on 1300 556 957,or simply enquire below.

ENQUIRE NOW

Get design ideas in your inbox.